RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørk og forførersk

Foto: Art of Taste
Sjokoladekaker kan forføre hvem som helst. Tenk deg en saftig, tung sjokoladekake som nærmest smelter i munnen. Og det trenger ikke å være verken vanskelig eller tidkrevende å lage den.

Noe av det viktigste du må tenke på når du skal lage en sjokoladekake som skal være tung og nesten litt klissen, er at den ikke stekes for lenge. Da blir den tørr, og tørre sjokoladekaker er ingen fristelse.

Det finnes et utall oppskrifter på brownies. Den vi har tatt med nedenfor er lettlaget og umulig å mislykkes med. Fransk sjokoladekake er tung og ekstra saftig fordi den lages helt uten mel. Den varme sjokoladefondanten avslører seg når du stikker gaffelen i den. Da renner den varme, flytende sjokoladen ut av den sprø kaken.

Sjokoladekaker bakes med kakao eller med mørk sjokolade. Nå finnes det mange typer mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold å velge mellom. De er mindre søte og smaker mer av sjokolade enn den alminnelige kokesjokoladen, men er også dyrere. Prøv deg frem. Kanskje synes du den mørke, forføreriske sjokoladesmaken er verdt det.

Brownies

Fransk sjokoladekake

Varm sjokoladefondant

Flere oppskrifter finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere