RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

«MS Nordlys» tilbake i trafikk i mars

Sist oppdatert:
Reparasjonen av det brannskadde hurtigruteskipet MS Nordlys i gang.

(Nordlys): Hurtigruten ASA har valgt Fiskerstrand Verft AS i Sula kommune til reparasjonen av brannskadde MS Nordlys. Valget er gjort etter en omfattende anbudsrunde med stor internasjonal interesse.

Verkstedoppdraget påbegynnes umiddelbart og har en anslått varighet på fire måneder. MS Nordlys skal være tilbake i ordinær rute med avgang Bergen 20. mars 2012.

Det melder Hurtigruten ASA i en pressemelding.

MS Nordlys ble slept til Fiskerstrand Verft 21. september, seks dager etter ulykken utenfor Ålesund, der to av mannskapet omkom. Det har så langt vært gjort skadebegrensende arbeid og systemsjekk på skipet. Anbudsoppdraget omfatter renovering av maskinrom, sotskader i fellesarealer og enkelte vannskader.

Hurtigruten ASA gjennomførte en rettet anbudsrunde i samarbeid med forsikringsselskapet til 11 verft i fem europeiske land. I siste runde var det verft med både fra Tyskland, Polen og Norge.

- Fiskerstrand leverte det beste tilbudet med tanke på totalkostnadene. Samtidig kjenner vi verftet godt, de leverer kvalitet og ikke minst leverer de på tid. Dette er også viktige elementer for oss. At de ligger i Norge, tett ved hurtigruteleden, gir samtidig logistikk-messige fordeler for begge kontraktspartnerne, sier driftsdirektør Dag-Arne Wensel i Hurtigruten ASA.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere