RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MSF: - Sudan forhindrer at Darfur får medisin

Khartoum (NTB-AFP): Regjeringen i Sudan hindrer transport av medisin til en voldsherjet del av Darfur-regionen vest i landet, melder Leger Uten Grenser (MSF). Over 100.000 mennesker får dermed ikke behandlingen de trenger.

Problemene med å få fram forsyninger har vart siden tidlig i fjor høst. Regjeringens blokkering gjør det svært vanskelig for MSF å fortsette arbeidet i Jebel Si-området nord i Darfur, framholdt hjelpeorganisasjonen onsdag.

- Siden september i fjor har det vært vanskelig å frakte inn utstyr og medisiner. I tillegg har vi store vanskeligheter med å få arbeids- og reisetillatelser for våre feltarbeidere, sier programsjef Dag Horntvedt i MSF.

Uten feltarbeidere og medisinsk utstyr kan organisasjonen ikke gi noen helsehjelp i Jebel Si, og befolkningen må betale prisen.

- Hvis vi ikke snart får levert medisiner og utstyr, er det stor fare for sykdomsutbrudd og ekstrem mødre- og barnedødelighet, framholder Horntvedt.

MSF har vært aktive i Darfur siden 2005, og siden 2008 drevet et sykehus som er eneste helsetilbud for rundt 100.000 fastboende og 10.000 nomader. Darfur har i nesten ti år vært herjet av en væpnet konflikt mellom arabisk milits og ikke-arabiske folkeslag i regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere