RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MSN Messenger sikres

Sist oppdatert:
15. oktober er det slutt for alle gamle versjoner av Microsofts chatteprogram MSN Messenger. Selskapet mener storrengjøringen er nødvendig for sikkerheten.

Dermed må alle som ønsker å fortsette å bruke MSN Messenger etter den 15. oktober laste ned en ny versjon fra Microsoft.

Hemmelig problem

Microsoft mener det er nødvendig for sikkerheten å nekte bruken av eldre versjoner av programmet. Konkret hva sikkerhetsproblemet er vil ikke IT-giganten uttale seg om.

Klienter som skal stenges ute er versjoner eldre enn MSN Messenger 5.0, Windows Messenger 4,7 2000 og MSN Messenger for Mac 3,5. I tillegg vil klienter produsert av andre enn Microsoft, som Trillian og Odigo, stenges ute.

Når det gjelder tredjepartsklienter sier Microsoft at de ønsker å samarbeide med produsentene og formalisere tilgangen til nettet, skriver IDG.

Svikt i informasjonsflyten

Brukere av programmene som kan bli rammet av utestengelse skal etter planen få e-post med informasjon fra Microsoft. Dette arbeidet er allerede begynt, men har ikke gått smertefritt. Enkelte brukere har fått flere meldinger, og i tillegg er utformingen av brevet og emnelinjen så lik spam at mange ikke forstår at det dreier seg om offisiell mail fra Microsoft.

Trenger du mer informasjon om oppgradering finner du det ved å klikke på linken som ligger i ingressen på saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere