RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(MSN)

MSN Music lanseres i Norge

Verdens største digitale musikktjeneste, Msn Music, åpner i dag for norske nettbrukere. Tjenesten er et samarbeid mellom MSN og CDON.com, og Microsoft har dermed slått erkerival Apple på å lansere i Norge.

Microsofts digitale musikktjeneste, Msn Music, er nå operativ over hele verden. I Norge, Sverige, Danmark og Finland har MSN inngått en samarbeidsavtale med CDON.com, som er eid av Modern Times Group.

Mediaplayer 10
Men norske brukere har kunnet laste ned musikk fra den norske versjonen en god stund allerede. For noen uker siden skrev TV 2 Nettavisen om hvordan du fikk tilgang til en foreløpig utgave av den norske musikknedlastingstjenesten.

- Vi er fornøyd med at vi nå kan tilby et bredt spekter av artister og titler til norske brukere. Vi er sikre på at MSN vil bli et naturlig sted for musikkinteresserte i tiden framover, sier daglig leder Benedikte Løvdal i Msn.no.

Alle nedlastbare singler vil koste under ti kroner, og album vil koste under100 kroner. Brukerne vil også få tilgang til eksklusivt materiale. Låtene kan lastes ned i WMA-format, som støttes av de aller fleste digitale musikkspillere bortsett fra iPod.

- Vi er glade for å ha fått til en avtale med CDON.com, som er en svært bra partner for oss i Norden. I dag kan brukerne velge mellom 300.000 låter, og ved årsskiftet vil vi ha en million titler i basen vår. Det vil styrke MSN sin posisjon på underholdning, sier Benedikte Løvdal.

Flere norske kommer
Msn har blant annet inngått avtale med over 2.500 uavhengige plateselskap, i tillegg til alle de største. Allerede nå er det en del norske artister i arkivet og mot nyttår vil likevel den norske andelen øke betraktelig.

Men Msn og Cdon er ikke de eneste som tilbyr deg å kjøpe musikk over nettet. Både norske The24 og TV 2 Nettavisen har egne musikknedlastingstjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere