RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møt rikmannsdøtrene

Sist oppdatert:
De er styrtrike og tar verden med storm. Møt arvingene som får oppmerksomhet hvor de enn går.

(SIDE2): Det er ikke tvil om at flere av de unge damene som preger nyhetsbildet har talent for å få oppmerksomhet. Men de har også arvet nok penger til å kunne gjøre alt de ønsker.

  • Se flere bilder av rikmannsdøtrene under

Ally Hilfiger
Datteren til Tommy, mannen med underbuksene, ble kjent i USA da hun spilte i realityserien Rich Girls. Serien var en kopi av The Simple Life og fulgte Hilfiger mens hun shoppet sammen med sin venninne, Jaime Gleicher.

Den 21 år gamle Ally har vært modell og har også fått penger av pappa for å produsere en film («Proud», ikke vist i Norge). Som trettenåring spilte hun i et Broadway-show, den gangen sponset igjen av sin far.

Hennes far
Tommy Hilfiger var en av ni barn i en katolsk familie som levde i den lille amerikanske byen Elmira. Allerede som ung startet han sin egen butikk, The People’s Palace hvor han solgte rockeklær og alternative pipeutgaver.

Butikken gikk etter hvert konkurs og Tommy flyttet til New York for å bli motedesigner i 1979. Fem år senere startet han Tommy Hilfiger Corperation som gikk på børs i 1992. Han solgte selskapet i 2005 for 1,6 milliarder dollar.

Paris Hilton
Det meste er nok skrevet om den 25 år gamle Paris Hilton. Hilton har vært både skuespiller og modell, men har tjent mesteparten av sine penger på ukelønn fra sin far. Selv om det påstås at hun tjente rundt 50 millioner kroner på sin rolle i «The Simple Life». Hennes store gjennombrudd kom med filmen «1 Night in Paris», en film som muligens familien ikke var veldig stolte av.

Hennes oldefar
Pengene i familien til Paris kommer fra hennes oldefar, Conrad Hilton. Conrad vokste opp i Socorro County, New Mexico etter at hans far utvandret fra Kløfta (Halvor Nilson Hilton). I 1919 kjøpte han Mobley Hotell i Cisco, Texas og i 1925 bygde han sitt første hotell: Dallas Hilton. Selskapet Hilton Hotell Corporation ble startet i 1946. I dag finnes det over 500 Hilton-hoteller i verden.

Lydia Hearst-Shaw
Lydia Hearst-Shaw er datter av Patty Hearst og er arvingen til Hearsts mediaimperium. Hennes søster, Amanda og Lydia er begge modeller for Ford Models. I 2005 ble hun kåret til New Yorks 20. vakreste kvinne. Hennes mor, Patty, ble kidnappet som 19-åring og var en stund aktiv i en terroristgruppe, SLA. Senere giftet hun seg med sin tidligere livvakt, Bernard Shaw.

Hennes oldefar
William Randolph Hearst ble født i San Francisco i California og var selv millionærsønn (hans far var gullgraver). I 1887 tok han over en avis som hans far hadde vunnet i Poker. Avisen var San Francisco Examiner. Han var den første store tabloide redaktøren og i 1895 kjøpte han New York Morning Journal.

I løpet av de neste 30 årene tok han over 28 aviser og startet sitt eget filmselskap og nyhetsbyrå. Filmen Citizen Kane skal visstnok handle om Hearst. Selskapet gir i dag ut magasiner som Cosmopolitan, Marie Claire og Country Living i tillegg til å eie avisene San Francisco Chronicle, Houston Chronicle og Seattle Post-Intelligencer. Selskapet er privateid.

Ivanka Trump
Den 25 år gamle Ivanka er datter av Donald og er en av de mest brukte modellene i USA. Hun er også viseadministrerende direktør for Trumps eiendomsutbyggingsdivisjon. På skolen fikk hun kun toppkarakterer og både hennes far og mor forlangte at hun skulle jobbe ved siden av skolen. Hun har også vært dommer på den amerikanske utgaven av Kandidaten.

Donald Trump
Trump begynte sin karriere i sin fars firma, Trump Organization, og selskapet tjente gode penger i 70-årene. Likevel gikk det nedoverbakke og tidlig på 90-tallet var selskapet nærmest teknisk konkurs. Takket være sterkt manøvrering og mange møter med kreditorer gjorde at han klarte seg. Selskapet er nå verdt rundt 2,7 milliarder dollar. Selv mener at han er verdt mye mer. Han er også kjent for sin innsats i TV-serien «Kandidaten».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere