RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MTG fikk sin mann på toppen

Sist oppdatert:
Det var en dyp uenighet mellom Rune Brynhildsen og MTG-styret som var årsaken til P4-sjefens avgang. Kalle Lisberg som tar over er MTGs mann i Oslo.

Etter å ha vært toppsjef i P4 i kun halvannet år gikk Rune Brynhildsen fra stillingen som P4-sjef på dagen.

- Det har vært en dyp uenighet mellom meg og styret om sentrale prinsipper om ledelse. Det hadde kjørt seg helt fast og måtte løses, og jeg mener vi har løst på en ryddig måte, sa Rune Brynhildsen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han mener alternativet, med å forbli i lederstolen i landets første kommersielle radiokanal, kunne blitt enda mer ufordelaktig.

- Jeg tror dette er til det beste for selskapet. Ingen er tjent med konflikt mellom sjefen og den største eieren, sier han videre.

- Hvilke sentrale prinsipper er det snakk om?

- Jeg ønsker ikke å forklare det nærmere. Vi har blitt enige om ikke å kommentere enkelthetene i dette, men det er ikke noe jeg mener jeg burde ha gjort annerledes, sier han.

Heller ikke arbeidende styreformann i MTG Norge, Kalle Lisberg, som overtar stillingen, ønsker å kommentere hva som er den direkte årsaken til at Brynhildsen går av. Han var med på oppstarten av selskapet og var konstituert som sjef i ni måneder etter at Svein Larsen sluttet i 1998.

- Jeg ble spurt om dette først i dag, sier Lisberg, som innrømmer at han har visst om uenigheten mellom Brynhildsen og MTG-delen av styret en stund.

- Det hadde vært hyggeligere å komme tilbake under andre omstendigheter enn dette. Rune er en god venn, men jeg kunne ikke si nei, sier Lisberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere