RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MTV utfordrer Apples musikktjeneste

Sist oppdatert:
Ansporet av Apples suksess med musikktjenesten iTunes satser musikk-kanalen MTV på det samme.

BBC skriver at MTV satser på å kopiere Apples suksess som selger av nedlastbar musikk. MTV-sjef Tom Freston fortalte investorer mandag at den ennå ikke navngitte tjenesten skal lanseres i USA i løpet av første halvdel av 2004.

Eierselskapet til MTV, Viacom, hadde forberedt en liknende tjeneste for tre år siden, men ga opp da dotcom-nedturen satte inn for fullt.

I dag gir musikk-kanalen brukerne muligheten på MTV.com til å laste ned sanger med kopibeskyttelse som kun varer én måned.

Siste melding fra Apple var at det var foretatt over ti millioner nedlastinger av de 400,000 låtene som ligger tilgjengelig i basen. IT-selskapet tilbyr dette for å aksellerer salget av den lille musikkspilleren iPod for både Mac og Windows, med harddisker som rommer både 20 og 40 GB som kan rommer over 10.000 sanger.

Microsoft har meldt at de også kan komme til å lansere en konkurrent til iTunes. Flere analytikere mener at det er viktig at MTV ikke venter for lenge med sitt initiativ for at salget skal bli vellykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere