RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mubarak går ikke av

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
... før i september. - Jeg er bestemt på å at jeg skal fullføre arbeidet med å gjenopprette ro og orden, sier Mubarak i en tale.

President Mubarak har i en tale på statlig TV tirsdag kveld sagt at han ikke kommer til å stille til gjenvalg i september.

- Jeg vil gi ansvaret videre til den som folk velger i neste presidentvalg. Jeg vil ikke stille til valg i neste periode. Jeg har jobbet lenge nok i folkets tjeneste, og jeg er oppmerksom på mine oppgaver overfor nasjonen, sa Mubarak.

- Jeg er bestemt på å at jeg skal fullføre arbeidet med å gjenopprette ro og orden, sa presidenten, og fortsatte:

- Jeg har kjempet for Egypt og vil fortsette å kjempe for det. Det er i Egypt jeg lever og på dens jord jeg vil dø.

Samtidig sa presidenten i talen at han støtter folkets rett til å demonstrere, men mente demonstrasjonene gikk over grensen.

Krever umiddelbar avgang
Det er ventet at kunngjøringen ikke vil blidgjøre de hundretusenvis av demonstrantene som er samlet på Frihetsplassen i Kairo. De krever at presidenten skal gå av umiddelbart, og har gitt ham frist til fredag.

Demonstrantene gjør det klart at de ikke går gjem før presidenten går av.

«Kom deg ut!» ropes det unisont fra folkemengdene.

Les: Egypt - fra time til time

Folk redde det vil oppstå lovløshet og anarki
Til tross for de endeløse demonstrasjonene i Egypt, mener professor ved Universitetet i Oslo (UiO), Unni Wikan, at president Mubarak har folket i ryggen.

- Det er store menger av den egyptiske befolkningen som absolutt ikke vil at Mubarak skal gå av, sier hun.

Professoren sier folk i Egypt er redd for at situasjonen kan bli verre for dem dersom presidenten skulle tre av, at det vil oppstå kaos, lovløshet, anarki i landet.

- Det er et stort land og mange er veldig redd for hva som kunne skje dersom regimet gikk. Ikke bare Mubarak, men også hans regjering. Svært mange uhyre redd for at det blir totalt lovløse tilstander.

Les mer: - Mubarak har befolkningen med seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere