RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mubarak på operasjonsbordet

Kairo (NTB-AFP): Egypts president Hosni Mubarak skal gjennomgå en operasjon i Tyskland og har midlertidig gitt fra seg makten til statsminister Ahmed Nazif, melder det statlige fjernsynet i landet.

Mubarak, som er 81 år gammel, har den siste tiden klaget over smerter i galleblæren. Operasjonen skal gjennomføres lørdag morgen i Heidelberg i Tyskland, der han også skal ha samtaler med forbundskansler Angela Merkel.

Det regnes som tabu å diskutere den aldrende presidentens helse i Egypt, selv om det lenge har vært spekulert i hvem som skal overta maken når Mubarak gir seg.

I 2008 ble redaktøren i den egyptiske avisen Al-Dustur, Ibrahim Eissa, dømt til to måneders fengsel etter å ha skrevet om Mubarak helse. Presidenten benådet ham slik at han slapp å sone straffen.

Mubarak har overført presidentmakten til statsminister Ahmed Nazif i forkant av operasjonen i Tyskland, noe han også gjorde da han ble ryggoperert i 2004. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere