Gå til sidens hovedinnhold

Mudassar Kapur (H): - Ap vingler i flyktningpolitikken

Stortingsrepresentanten mener Norges største opposisjonsparti er uklare i viktige spørsmål i innvandringsdebatten.

- Ap vingler i flyktningepolitikken og partiets politikk på dette området er nå i oppløsning, mener Mudassar Kapur, stortingsrepresentant for Høyre.

Tidligere har Kapur stilt spørsmål ved Aps flyktningpolitikk, som han mener vingler kraftig.

Les Mudassar Kapurs gjesteblogg: Aps flyktningpolitikk i oppløsning

Torsdag skrev Nettavisen om Helga Pedersen, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, som er kritisk til Sylvi Listhaugs utsendelser av asylsøkere.

- I disse dager utspiller det seg en ny variant. Helga Pedersen kom med ulne svar under Debatten på NRK i går. Nå ønsker hun å stoppe returene over Storskog - i fjor høst ønsket hun at vi så raskt som mulig setteopp direktefly til Kabul, sier han til Nettavisen.

- Jeg mener det er klokt å ta en tenkepause til vi har fått statsrådens forsikringer om at regjeringen forholder seg til de klare kravene som Stortinget har stilt, sa Pedersen til Nettavisen torsdag.

- Ap vingler

- Sannhetens øyeblikk er her. Når retorikk blir til politikk og politikk blir til handling begynner Ap å vingle, mener Mudassar Kapur.

- Ap etterlyser også bedre integreringspolitikk. Men da må vi ikke glemme at hvis vi ikke har kontroll på immigrasjonen til Norge så får vi heller ikke til god integrering i Norge.

Kapur sier at regjeringen jobber med en ny integreringsmelding som kommer til våren og at Høyre har tatt til orde for flere nye tiltak.

- Vi ligger ikke på latsiden selv om vårt parti er i regjering. Vi tenker nytt og vi står for det vi vedtar. Men Norges største opposisjonsparti vingler i et utrolig viktig spørsmål og partiets flyktningpolitikk er nå i fullstendig oppløsning.

Nettavisen mener: «Det beste er direktefly fra Kirkenes til Kabul»
Les også:
– Listhaug har mistet kontrollen i Finnmark

Solberg står fast ved asylpraksisen

Det er viktig at vi står fast på praksisen i Storskog-sakene vi bestemte oss for i november, fastslår statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg er trygg på de vurderinger som gjøres av utlendingsmyndighetene i hver enkelt sak, sier Solberg til NTB.

Hun påpeker at instruksen UNE og UDI har fått, er den som skal følges.

– Instruksen forutsetter at det gjøres vurderinger. Det står eksplisitt i instruksen at når en person kommer fra et område hvor situasjonen vurderes som noe mer utrygg, kan det være nødvendig med ytterligere vurdering av den konkrete faren ved retur. Jeg forutsetter at slike vurderinger gjøres, sier statsministeren.

– Vi må huske på at instruksen fastslår at Russland er et trygt tredjeland å returnere de fleste tredjelandsborgere til, legger hun til.

Venstre og KrF krevde tidligere fredag at statsministeren må komme på banen og rydde opp i striden rundt de omstridte asylreturene til Russland ved Storskog.

– Det har vært mye debatt om instruksen, og jeg har forståelse for V og KrFs behov for å få svar på de spørsmål de har. Vi kommer tilbake med svar så raskt som mulig neste uke, sier Solberg.

Reklame

Slik får du den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken