RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mugabe: - Mer eiendom til folkeflertallet

Harare (NTB-Reuters-AFP): Zimbabwes president Robert Mugabe lover å trappe opp kampen for å overføre eiendom til landets svarte folkeflertall. Velgerne har gitt ham mandat til dette, sier han.

Den 89 år gamle statssjefen, som 31. juli ble gjenvalgt for en ny femårsperiode, sa tirsdag at et flertall av aksjene i utenlandskeide selskaper nå kan tvangsselges til lokale investorer. Denne politikken vil bli «total», framholdt han.

- Nå som folket i Zimbabwe har gitt oss et klart og tydelig mandag til å styre landet, vil vi gjøre alt som står i vår makt for å få til en total overføring av eiendom. Vi vil gi total makt til folkeflertallet og skape total utvikling og sysselsetting, sa Mugabe videre.

Zimbabwes nasjonalforsamling vedtok i 2007 en lov som påla utenlandskeide selskaper å overføre 51 prosent av aksjene til lokale investorer. Kritikere av Mugabe sier denne loven ga store fordeler til hans politiske venner, samtidig som den skremte vekk investorer.

Opposisjonspartiet Bevegelsen for demokratisk forandring (MDC) har protestert mot det offisielle resultatet i presidentvalget i juli. Men analytikere sa tirsdag at Mugabes parti ZANU-PF trolig vil sørge for at protesten ikke blir tatt til følge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere