RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mugabe ber tilhengerne «slåss som dyr»

Harare (NTB-AFP): Zimbabwes president Robert Mugabe ber sine tilhengere «slåss som sårede dyr» fram mot valget neste år. Men han oppfordrer samtidig til en fredelig valgkamp.

Mugabe oppfordret lørdag sine tilhengere til å slutte rekkene bak partiets ledere foran valget. Det er ennå ikke fastsatt noen valgdato, men den 88 år gamle statssjefen vil at velgerne skal gå til urnene så snart som mulig.

Valget i Zimbabwe i 2008, som førte til at Mugabes parti ZANU-PF for første gang mistet sitt flertall i nasjonalforsamlingen, var skjemmet av omfattende vold. Mugabe understreket lørdag at partiet ikke ønsker noen gjentakelse av dette.

- I dag framstår vi som et såret dyr, og dere vet hvordan sårede dyr bør slåss. La oss slå tilbake og gjenerobre vår ære og vår stolthet, sa Mugabe ved avslutningen av ZANU-PFs landsmøte i Gweru i de midtre delene av Zimbabwe lørdag.

De zimbabwiske myndighetene har tatt beslag i et gårdsbruk som tilhørte den hvite mindretallslederen Ian Smith, som i 1965 erklærte det daværende Rhodesia uavhengig av Storbritannia og dom døde i 2007. Gårdsbruket skal omgjøres til universitetsområde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere