RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muggen stemning i Frankrike for nordkoreansk ostediplomati

Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster og sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster og sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid. Foto: Kona (Ap)
Sist oppdatert:
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster, men da han nylig sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid, ble stemningen heller muggen, skriver NTB.

To nordkoreanske tjenestemenn banket i forrige måned på døra til rektoren for den franske osteskolen Ecole Nationale d'Industrie Latiere i Besancon.

Skolen er kjent for å være eksperter på produksjon av harde fjelloster, som Kim Jong-un la sin elsk på mens han studerte i Sveits.

Utsendingene foreslo et samarbeid og spurte om nordkoreanere kunne få komme til skolen for å lære ostesmakingens edle kunst. Det var et forslag rektor Veronique Drouet kunne styre sin begeistring for.

– Et samarbeid med stalinist-staten Nord-Korea er ikke ledd i vår strategi, forteller hun.

Kim-familien har styrt Nord-Korea med hard hånd i over 60 år, og Kim Jong-un har vist få om noen tegn til ville åpne opp for omverdenen og innføre demokrati. Bedre ost kunne han derimot veldig gjerne tenke seg å innføre. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere