*Nettavisen* Nyheter.

Mulig funn av mine på Karmøy

Barnehage evakuert.

11.07.14 14:04
HTML EMBED

«Mulig funn av mine på Åkrasanden: Politiet har sperret av rundt et område hvor det muligens er funnet en mindre mine.» Dette skriver politiet i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt på twitter i 14.15-tiden.

- Vi vet ikke hva det er, men vi lurer på om det er ei mine. Det er ei lang sandstrand som det er funnet miner fra krigen på før, og det er en rusten, rund gjenstand som er funnet i sanden, sier operasjonsleder Norunn Byrknesved til Dagbladet.

«Gjenstanden bærer preg av å ha ligget lenge ute. Politiet lar den ligge i ro inn til eksperter fra forsvaret får sjekket nærmere», skriver politiet videre på twitter.

Politiet skal ha tatt bilder og sendt disse til forsvaret.

Forsvaret avventer

Forsvaret bekrefter å ha mottatt bildene, men venter forløpig med å rykke ut til bildene er ferdig analysert.

- Vi er i dialog med politiet og vil sammen med de gjøre en vurdering på hvor omfattende oppdraget er. Vi har ingen fagmann i umiddelbar nærhet, men har en klar til å rykke ut dersom det er potensiell fare med objektet, sier Ivar Moen, Talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Moen understreker at det er politiet som leder operasjonen og at Forsvaret kun bidrar med fageksperter.

Barnehagen evakuert

Barnehagen Læringsverkstedet Åkrasanden ligger i nærheten av stedet hvor gjenstanden ble funnet. Etter beskjed fra politiet har alle barna blitt sendt hjem.

- Politiet ga beskjed om at det var best at barna ble hentet av foreldrene. Alle barna ble hentet på kort tid. Så fikk vi kontrabeskjed om at vi ikke trang å sende barna hjem, men da var alle allerede hentet, forteller Monica Rasmussen, styrer i barnehagen.

Styreren forteller at det ikke har vært noen dramatikk.

- Ingen av ungene har merket noenting, sier hun.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.