RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henriksen, Benn (SCANPIX)

Mulig hundreårsvannstand i Bodø

Sist oppdatert:
Dersom den verste prognosen fra Meteorologisk institutt slår til, kan Bodø i natt oppleve en vannstand som statistisk opptrer én gang i løpet av 100 år.

(Avisa Nordland): Bodø kan da oppleve en vannstand som er 418 cm over sjøkartnull. Det er 14 cm høyere enn høyeste observerte vannstand i byen, som var 5. desember 1979.

Meteorologisk institutt varsler bidraget fra været et par døgn fram i tid, og slik det ser ut nå vil det bli maksimale vannstander ved flo sjø rundt midnatt. Tidevannstabellen oppgir at høyvannet i Bodø kommer ca. klokka 00.20 lørdag.

Springflo er noe vi opplever to ganger i måneden og som inntreffer ved nymåne og fullmåne. Stormflo opptrer kun i sammenheng med skikkelig stygt vær.

- Vi er nå inne i en periode med springflo og –fjære fra Vestlandet og nordover langs norskekysten – uavhengig av stormen «Berit». Når vi i tillegg får vær med kraftig vind mot land og lavtrykk vil det føre til ekstra høy vannstand, såkalt stormflo, sier oseanograf Aksel Voldsund i Statens Kartverk.

På vannstand.no oppdateres observasjoner fra 24 vannstandsmålere, deriblant måleren plassert i Bodø havn.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere