Mulig mekling i kinesisk sensurprotest

Guangzhou (NTB-Reuters): Protestene mot sensur av en kinesisk avis har fått landsomfattende oppmerksomhet. Nå forsøker provinsmyndighetene å finne en løsning.

08.01.13 20:01

Striden rundt Sørlig Ukeavis i Guangdong-provinsen har i løpet av kort tid fått mye oppmerksomhet over hele Kina og følges av svært mange som er opptatt av pressefriheten i Kina.

Tirsdag ble det meldt at politiet måtte gripe inn da det kom til sammenstøt mellom ulike demonstranter utenfor avislokalene. Det var andre dag på rad at det samlet seg en større folkemengde utenfor hovedkontoret til avisen for å protestere mot at avisen er blitt utsatt for åpenbar sensur av kommunistpartiets propagandamyndigheter.

Provinsens partisjef beskrives som en kommende politisk stjerne i Kina. At han nå forsøker å mekle fram en løsning i den fastlåste konflikten, som har ført til at flere journalister har gått til streik, kan gi ham et enda bedre omdømme, mener kilden.

Han mener også at initiativet bærer bud om at Hu vil være en åpen og modig leder. Avtalen vil innebære at journalistene vender tilbake til arbeid og at de fleste ikke blir straffet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.