RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig opprør mot Saddam i Basra

Sist oppdatert:
Et opprør mot Saddam Hussein og hans regime skal være i emning i den sydlige byen Basra. Det opplyser den største shia-muslimske opposisjongruppen i kveld
- Et opprør finner sted i Basra, sier talsmann Mohammad Hadi i den Iran-baserte opposisjonsgruppen Supreme Assembly for the Islamic Revolution in Iraq, til nyehtsbyrået AFP i kveld..

Hadi hadde ingen flere opplysninger foreløpig. Også britiske reportere melder om innbyggere i Basra som gjør opprør i den shia-dominerte byen som er under beleiring av britiske styrker.

Det var tidligere i dag at britene meldte at Basra nå skal inntas for å redde byen fra en humanitær krise.

Basra er Iraks nest største by med omkring 3 millioner innbyggere, og er dominert av shia-retning av islam. Saddam og hans regime er sunnimuslimsk.

Den irakiske informasjonsministeren Mohammad Said al-Sahhaf avviser i en melding til tv-stasjonen Al-Jazeera påstandene om et opprør. Heller ikke den britiske militær ledelsen har kunnet bekrefte opplysningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere