RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig panteultimatum fra EU-kommisjonen i dag

Sist oppdatert:
Ifølge kilder i EU kan unionens kommisær for det indre markedet, Frits Bolkestein, i dag komme til å sette frem et ultimatum i sin kampanje mot den tyske panteinnføringen
Dersom Bolkestein får gehør blant de andre medlemmene av EU-kommisjonen for at den tyske panteordningen er i strid med EUs regler kan det bety en lang utsettelse for miljøvernminister Jürgen Trittin og hans panteinnføring.

Ifølge Reuters vil Tyskland ved et vedtak i favør av Bolkestein, få to måneder på seg til å endre reglene. Videre kan EU-kommisjonene eventuelt ta saken innfor EU-domstolen, noe som vil bety en to år lang rettslig prosess.

Det er imidlertid høyst uklart på hvilket grunnlag Bolkestein fører sin sak på, og om han får gehør fra resten av Eu-kommisjonen. I forrige runde ble han overkjørt av resten av kommisjonen.

Sist uke forsvant ifølge Dagens Næringsliv to av Bolkesteins viktigste argumenter mot den tyske panten. For det første så ble de fire siste klagesakene mot panteordningen avvist av forvaltningsdomstolen i Berlin. For det andre så bestemte de to største pantesystemene i Tyskland seg for å samarbeid.

Et av Bolkesteins viktigste ankepunkter har vært at det tyske systemet ikke fungerer. Han har uttalt at panteordningen kan aksepteres ut fra en miljøsynspunkt, men så lenge ikke systemet virker, er det en ulempe for utenlandske leverandører av utstyr, mener Bolkestein ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere