Gå til sidens hovedinnhold

Mulig rekord: Guttebaby overlevde til tross for at han veide bare 268 gram

Gutten ble utskrevet fra sykehus i forrige uke.

En gutt som veide kun 268 gram ved fødsel, er utskrevet fra sykehus i Japan, melder BBC.

Dette er trolig den minste nyfødte guttebabyen i verden som har overlevd og blitt utskrevet fra sykehus og sendt hjem.

Babyen ble født ved hastekeisersnitt i august. Babyen har vært innlagt på intensivavdelingen ved Keio universitetssykehus i Tokyo fram til han ble utskrevet forrige uke.

- Ikke sikker på om han ville overleve

Gutten ble født i 24. uke, og har tilbrakt fem måneder på sykehus. Gutten veier nå 3,2 kilo og spiser normalt.

- Jeg kan bare si at jeg er lykkelig over at han har blitt så stor. Helt ærlig, så var jeg ikke sikker på om han ville overleve, sier moren i en uttalelse, ifølge Keio universitetssykehus i Tokyo.

- Verdens minste til å overleve

Legen som behandlet barnet, Takeshi Arimitsu, sier babyen er den minste nyfødte gutten som noensinne er utskrevet fra sykehus i live. Han henviser til en database ved Universitetet i Iowa, som har registrert verdens minste nyfødte som har overlevd.

- Det er fortsatt mulig å kunne forlate sykehuset med god helse, selv om de er svært små ved fødsel, sier legen til BBC.

Det framgår ikke i BBC-artikkelen om det er eventuelle komplikasjoner eller utfordringer gutten kan stå overfor senere i livet.

Den tidligere rekordinnehaveren er en tysk gutt som veide kun 274 gram ved fødsel. Det minste jentebarnet som har overlevd, er en tysk jente som angivelig veide kun 252 gram ved fødsel i 2015.

Kommentarer til denne saken