RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig skattebombe på Spania-boliger

Sist oppdatert:
Tusenvis av nordmenn kan bli knyttet opp til skattefusk etter kjøp av ferieboliger i Spania. Nå samarbeider spanske og norske myndigheter
Det er Dagens Næringsliv som skriver dette.

Avisen melder om at tusenvis av nordmenn har forsøkt å lure spanske skattemyndigheter. Metoden som har vært benyttet har vært å oppgi fiktive lave priser ved kjøp og salg av ferieleiligheter. En sum har blitt oppgitt på kontrakten, mens én lavere sum er oppgitt på skjøtet som skal tinglyses.

- Vi intensiverer jakten på utbytte av slikt skattebedrageri, blant annet ved hjelp av norske skattemyndigheter og banker, sier Lopez Feito i det spanske finansdepartementet til Dagens Næringsliv.

Det norske finansdepartementet bekrefter at de vil gi ut opplysninger til spanske myndigheter ved forespørsel.

Svindel ved hjelp av toprissystemet skal være eldgammelt i Spania. Spanske myndigheter jobber nå med å sette en stopper for dette systemet. Den offisielle kjøpesummen brukes nemlig til å beregne skatt, som normalt utgjør 35 prosent av salgssummen.

Skatteavtalen med Norge gjør at det blir enklere for spanske myndigheter å sjekke svindelen. Man benytter retten til å se på transaksjoner som har gått mellom partene.

Ifølge Feito er det nordmenn som har kjøpt ferieleiligheter for flere år siden som sitter på den største skattebomben.

- Prisen de kjøpte ferieboligen for fremstår gjerne som svært lav i våre registre, sier Feito.

Norske eiendomsmeglere, som formidler hus i Spania, sier til Dagens Næringsliv at de oppfordrer folk ikke til å delta i toprissystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere