RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig skattesmell for Aker

Sist oppdatert:
Et datterselskap av Kjell Inge Røkke-dominerte Aker har blitt utsatt for bokettersyn i USA, noe som kan føre til skattekrav i hundremillioners-klassen. Sjekk saken her
Kjell Inge Røkke-dominerte Akers heleide datterselskap i USA har fått amerikanske skattemyndigheter på nakken.

Etter bokettersyn i et av Akers heleide datterselskap i USA har amerikanske skattemyndigheter underkjent transaksjoner i 2000 som ga selskapet skattemessige fradrag. Dersom skattemyndighetenes konklusjon blir stående, vil det utløse en ekstra skattebelastning for Aker på 250-300 millioner kroner. Det melder selskapet i en børsmelding.

- Vi vil i løpet av sommeren ta stilling til om vi vil akseptere skattemyndighetenes konklusjoner. Alternativt kan vi velge å prøve saken rettslig, kommenterer Leif-Arne
Langøy, konsernsjef i Aker ASA. De skattemessige forholdene ved de aktuelle transaksjonene er flere ganger vurdert og funnet i orden av eksterne rådgivere.

- Skattemyndighetens konklusjon overrasker oss. Historisk kan vi vise til god dialog med skattemyndighetene i det enkelte land og optimal styring av våre skatteposisjoner, opplyser Langøy i børsmeldingen.

Det aktuelle datterselskapet i USA inngår i konsernets morselskapsstruktur. Aker har ikke tatt stilling til den regnskapsmessig behandlingen av skattekravet. Uavhengig av om selskapet aksepterer skattemyndighetenes konklusjoner eller ikke, vil selskapet måtte innbetale det utestående beløp, antakelig i løpet av tredje kvartal 2005. Aker har ingen andre saker av tilsvarende karakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere