RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig storkontrakt til Philadelphia-verftet

Sist oppdatert:
Aker Kværner skal være i seriøse diskusjoner om en mulig storkontrakt til det tapsbringende verftet i Philadelphia
Tilknyttet sak: Røkkes USA-mareritt i politisk fokus

Det er i en melding fra Philadelphia Shipyard Development Corporation (PSDC) at det går frem at Aker Kværner er i forhandlinger om en kontrakt på over 600 millioner dollar, eller 4,3 milliarder kroner. Ifølge VG gjelder forhandlingene bygging av seks skip for en kunde.

Det går også frem av meldingen fra PSDC at Aker Kværner hittil skal ha brukt 200 millioner dollar på verftet i Philadelphia, og at Aker Kværner må ut med ytterligere 150 millioner dollar dersom de ønsker å frigjøre seg fra ansvaret for driften av Philadelphia-verftet.

Melding fra PSDC må ses i sammenheng med at senator Vincent Fumo fra delstaten Pennsylvania i helgen gikk ut med skarp kritikk av subsidieringen av Phildelphia-verftet og indirekte Aker Kværner. Han forlanger utnevnelse av nye styremedlemmer til PSDC samt en revisjon av både regnskaper til verftet og avtalen mellom PSDC og Aker Kværner.

Fumo mente at Aker Kværner kunne komme seg ut av avtalen for kun 20 millioner dollar etter å ha påbegynt byggingen av det tredje containerskipet ved verftet. PSDC har ansvaret for å overvåke Aker Kværners fremgang og forpliktelser med Philadelphia-verftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere