RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig Telemark-utbygging

Sist oppdatert:
Franske Technip skal nå bygge en Spar-plattform for nabofeltene til Hydros tidligere Telemark-felt i Mexico-gulfen. Telemark kan bli innlemmet i produksjonen.
Det er det amerikanske oljeselskapet ATP Oil & Gas som nå ifølge Upstream har gitt det franske ingeniør- og verkstedskonsernet Technip klarsignal for byggingen av en sparplattform til feltene Mirage, Morgus og Oasis i Mexicogulfen.

Sparplattformen skal betjene undervannsbrønner fra nærliggende felt, og ifølge Upstream kan det bli aktuelt å knytte inn Telemark-feltet, hvor Norsk Hydro kastet utbyggingskortene og eierandelen i vinter.

ATP kjøpte nylig 100 prosents arbeidsinteresse i Atwater Valley blokk 63 som inneholder Telemark. Selger var Hydros tidligere partner Helix Energy Solutions. I likhet med Hydro ga også Helix opp å finne en lønnsom utbyggingsløsning for det vanskelige reservoaret på Telemark-feltet.

ATPs Spar-plattform skal være klar til produksjon innen utgangen av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere