RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig utbrudd av coronavirus i Danmark

København (NTB-Ritzau): Et nytt virus i gruppe med det fryktede sarsviruset er kanskje kommet til Danmark. Fem pasienter var tirsdag lagt inn på Odense universitetssykehus med symptomer på coronavirus.

- De fem har enten vært i Qatar eller Saudi-Arabia. De har feber, hoste, pustebesvær og influensalignende smerter i kroppen, sier overlege på infeksjonsmedisinsk avdeling, Svend Stenvang Pedersen.

Den danske sundhedsstyrelsen (SST) sendte tidligere denne uka en anbefaling om å søke lege dersom man har reist i disse to landene og etter hjemkomst opplever feber, pustebesvær og hoste.

- Vi har isolert fem, fordi vi ikke vet hvordan viruset spres. Derfor velger vi - slik vi gjør med fugleinfluensa og svineinfluensa, å legge dem inn og isolerer dem. Dermed forhindrer vi at viruset kan spres til andre, forklarer Stenvang Pedersen.

Man har hittil to bekreftede tilfeller av coronavirus i Qatar og Saudi-Arabia, med mulighet for et tredje tilfelle.

Det finnes ulike typer coronavirus, som vanligvis bare gir vanlig forkjølelsessymptomer. Av og til kan imidlertid viruset føre til mer alvorlige infeksjoner i luftveiene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere