RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulige variasjoner i USA

Sist oppdatert:
Det har ikke gått veien i fotball-vm i Tyskland, men USA har uenderlig mye å tilby sine turister der hjemme.

(SIDE2): Hver dag fremover skal 11 mann gjøre sitt beste for fedrelandet under fotball-vm i Tyskland. De er staute representanter for alle de der hjemme, og samtidig ambassadører for en hel verden.

Her er 11 grunner til å besøke USA:

11. Grand Canyon strekker seg over hele den nordlige delen av staten Arizona. Nasjonalparken står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de største attraksjonene USA har. Denne spesielle naturen kan nytes på et uttall måter – både camping og hoteller finnes rundt området.

10. De vulkanske skulpturene som dannes i Yellowstone på grunn av de varme kildene gjør inntrykk. Dette geysirområdet er verdens eldste nasjonalpark, men fortsatt full av liv. Lukten kommer av stoffet hydrosulfid og bør ikke inhaleres i for store doser.

9. Klem et tre, lyder oppfordringen fra mange miljøvennlige sjeler som bruker å samle seg enten i Gigantenes dal ved Black Rock eller i nasjonalparken Redwood. Her kan trærne nå en høyde på nesten 80 meter og ha en levetid på nærmere 3000 år. I tillegg til treklemming er det gode turmuligheter i disse områdene.

8. Ikke alle liker bourbon, men prøv litt George Dickel Tennessee Whisky I glasset. I 1870 oppdaget George Dickel at whiskeyen han lagde om vinteren var mer rund og fin enn ellers på året. Dermed begynte han å kjøle ned sin flytende blanding av hvete, bygg og rug under lagring.

7. Noen påstår Pike Place Market i Seattle er en turistfelle, mens andre omtaler handelen her som en nasjonal skatt. Markedet er det eldste overlevende i USA og rundt 40.000 mennesker stikker innom i løpet av en dag. Mye fisk og grønnsaker er å finne i salgsbodene, men selges også bøker og antikviteter.

6. Det er to gode grunner til at Mardi Gras har blitt et populært fenomen på nett. Kanskje er det litt usømmelig å dra frem puppene for et halsbånd, men det intense folkelivet i gatene gjør at ingen bryr seg. Verken politi eller orkanen Katrina kan stoppe denne årlige festen i New Orleans. Nakenhet er helt klart best i levende live.

5. Glem Las Vegas, skal du først gamble med stil kan Niagara Falls friste med kasinoer på begge sidene av grensen mellom USA og Canada. På kort tid kan du vinne store summer i to land – alternativt tape. De to største er The Seneca og Windsor, men ingen av dem kan måle seg med vannfallet.

4. Prøv deg på en drink i The Polo Lounge. I dette lokalet i Beverly Hills Hotel ville Dean Martin og Frank Sinatra følt seg hjemme. Interiøret er mørkegrønt og dekorasjonene er rosa. En pianist setter deg i den rette stemningen idet du nipper til en Martini.

3. Nyt livet som turist i New York. Kjøp noe dyrt, drikk en gigantisk kaffe fra Starbucks og stjel en taxi fra en dresskledd herre på Wall Street. Dette skal ifølge utallige avstemninger være verdens beste by. Ta testen du også.

2. Bli et barn igjen i en fornøyelsespark. Enten det er Disneyland i Anaheim eller en helt annen plass i USA, så er tilbudene mange. Adrenalinet kommer til sin rett når berg- og dalbaner igjen skal testes i fornøyelsesparkenes hjemland.

1. Lei en bil og kjør så langt du vil. Alternativt går det an å besøke en bilfri del av Michigan. På innsjøen Huron ligger øya Mackinac. Tidligere et sentrum for pelshandel og slag i krig, nå en stille by med mange godteributikker.

(Kilde: Wikipedia/Lonely Planet)

Les også:

Et annerledes Amerika

Matfestivalenes mekka

Mer om fotball VM finner du her.

Les flere reisesaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere