RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muligheter for piratkampanjer i Norge

Sist oppdatert:
Også her i landet kan privatpersoner risikere søksmål dersom de laster kopibeskyttet musikk fra nettet.

De amerikanske plateselskapenes organisasjon, RIAA, gikk til angrep mot musikkpiratene. I september satt organisasjonen i gang en kampanje, der 261 enkeltpersoner med mer enn 1000 nedlastede låter på maskinen ble saksøkt.

En liknende kampanje kan bli satt i gang her, melder Dagens Næringsliv. Gjennom den nye åndsverkloven, kan det bli åpning for å saksøke enkeltindivider på samme måt ei Norge.

Både i Tyskland og Danmark gjennomføres liknende kampanjer. RIAA har advart folk om at flere tusen kan bli saksøkt den nærmeste tiden.

Før Kulturdepartementet eventuelt endrer den norske åndsverkloven, kan ikke denne typen kampanjer gjennomføres her, men departementet har foreslått en endring som forbyr privat kopiering av piratkopiert musikk.

- De norske plateselskapene vil sannsynligvis lansere en kampanje med søksmål som vi har sett i andre land når åndsverkloven er på plass, sier Sæmund Fiskvik til DN. Fiskvik er leder av den tyngste plateorganisasjonen i Norge, IFPI.

Eventuelle endringer i åndsverkloven kan gjelde fra neste sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere