*Nettavisen* Nyheter.

Mulla Krekar forlot rettssalen

Oslo (NTB): Mulla Krekar forlot rettssalen i Oslo tingrett under forsker Brynjar Lias forklaring om radikal islamisme under rettssakens andre dag onsdag.

08.08.12 18:02

Forsker Brynjar Lia fra Forsvarets forskningsinstitutt var kalt inn som sakkyndig for å forklare retten om radikal islamisme.

Da Lia skulle forklare hva slags posisjon Krekar har innenfor sin religion og sitt miljø, gjorde Krekar uttrykk for at han ikke likte det som ble sagt, skriver VG. Krekar kastet kompendiet med Lias foredrag ned på gulvet. Forsvarer Brynjar Meling spurte retten om ikke hans klient kunne slippe å høre på foredraget, og heller gå tilbake til fengselscellen sin.egg

Krekar fikk etter hvert forlate salen, og etter å ha sagt noen ord på kurdisk, forlot også resten av hans følge på åtte-ni personer salen.

Forsvarer Brynjar Meling mener mye tyder på at Krekar ikke har den nødvendige tillit til vitnets objektivitet.

- Med tanke på Krekars tidligere erfaringer med det norske rettsvesen, er det kanskje ikke så rart at Krekar ikke har tillit til objektiviteten til en forsker fra Forsvarets forskningsinstitutt, sier Meling til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag