RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile)

Multimillionær bygger luksusbunker

Sjekk det herskapshuset.

(SIDE2): Kanadiske David Graham (75) bygger et gigantisk fire etasjes tilbygg i sitt nye herskapshus. Men fire etasjer ekstra midt i London? Vel, det er i og for seg helt umulig, hvis man da ikke gjør som Graham og bygger under jorden.

Trippel størrelse
Herskapshuset han og familien bor i blir dermed triplet i størrelse, noe som har satt sinnene i kok hos mange av nabolagets beboere, skriver den britiske avisen Daily Mail som har fått tilgang til byggetegningene.

Eiendommen vil bli like dyp som mange av de enorme husene rundt er høye. Det er med andre ord ikke snakk om småtteri av et byggeprosjekt.

Det store huset, som opprinnelig var en skole bygd på 1800-tallet, vil få et svømmebasseng, 20 toaletter, 15 soverom og sju bad i «kjelleren». I bunnen skal det bygges en stor garasje med plass til hele bilparken, og bilene vil bil fraktet ut og inn via en heis.

Familiens behov
Naboene frykter et voldsomst byggeprosjekt der tonnevis av jord må fjernes, og mye støy og skitt fryktes av den grunn. Men den 75 år gamle styrtrike mediemogulen lar seg ikke skremme av gretne naboer. Han bygger huset fordi han mener det er «familiens behov i en moderne hverdag».

David Graham skal ifølge den britiske avisen ha lett etter et større hus i området rundt Kensington lenge, men uten hell. Derfor kom han på ideen om å søke om tilbygg under jorden. Det vil ta om lag fem år å ferdigstille millionærens drømmehus.

En av naboene som har klaget på byggeplanene er hertuginnen av St. Albans, Gillian Beauclerk.

- Disse planene er helt uhyrlig og unødvendig. Det er bare fullstendig grådighet. Ingen trenger så mye plass, sier hertuginnen til avisen.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere