*Nettavisen* Nyheter.

Multiplayer-moro i Modern Warfare 2

Foto: (Infinity Ward)

Vi tar en titt på hva du kan forvente deg av onlinekampene i «Modern Warfare 2».

09.11.09 21:27

Mens historien i «Modern Warfare 2» kan være interessant nok, er det kampene på nett med venner og fiender mange spillere gleder seg mest til.

«Modern Warfare» ble et av tidenes aller beste multiplayer FPS-spill da det dukket opp for to år siden. Et meget motiverende poengsystem med stadig opplåsing av nye funksjoner, gode og varierte brett, godt balanserte våpen og ikke minst spennende spillmoduser gjorde spillet til en umiddelbar klassiker.

Noe av det som funket best i flerspilleren til «Call of Duty 4: Modern Warfare» var systemet med erfaringspoeng og belønningene du låste opp underveis. Infinity Ward har annonsert at de viderefører systemet i «Modern Warfare 2».

Nye «Kill Streak»-belønninger

Samtidig legges det til en del utvidelser og forbedringer. «Modern Warfare 2» bringer blant annet 15 nye «Kill Streak»-belønninger på banen som spillerne kan velge. Etter for eksempel fire drap kan du be om å få levert mer utstyr, etter elleve drap på rad kan du beordre et luftangrep fra en Lockheed AC-130 mens 25 drap sørger for øyeblikkelig seier gjennom «Tactical Nuke».

Les mer om «Kill Streak» i «Modern Warfare 2» på nettsiden www.themodernwarfare2.com.

I «Call of Duty 4» var et onlinespill uløselig knyttet til personen som satt opp spillet (verten). Dersom denne personen avbrøt spillet ville de andre spillerne automatisk bli flyttet til utgangslobbyen. Dette er endret i «Modern Warfare 2» slik at en ny person blir valgt som vert og spillet fortsetter for de gjenværende spillerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Infinity Ward)

Tredjeperson i «Modern Warfare 2»

«Modern Warfare 2» er et førstepersons skytespill, men online blir det mulig å skifte perspektiv til tredje person.

Infinity Wards Robert Bowling forklarer i et intervjuet på bloggen Joystiq at tredjepersonsperspektivet bare vil være tilgjengelig i spesielle situasjoner. Det vil ikke være mulig å bytte mellom førsteperson og tredjeperson under spillets gang, som for eksempel i «Fallout 3». Man gis kun tilgang til perspektivet i privatkamper hvor det er tydlig spesifisert at dette er en tredjepersonskamp.

- I en slik kamp MÅ alle være tredjeperson for å unngå fordeler til motstanderen. Dette er en ny kul måte å spille «Modern Warfare» på, hevder Bowling.

Spillmoduser

Nettsiden ModernWarfare247.com har publisert en oversikt over spillmoduser som er inkludert i «Modern Warfare 2» samt et galleri med primære og sekundære våpen i spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Infinity Ward)

Blant modusene finner vi «Ground War» (modusene endrer seg gjennom spillet. For opp til 18 spillere, isteden for tolv), «Free-For-All» (ingen lag, alle spiller mot alle), «Search & Destroy» (to lag bytter på å forsvare og angripe et mål), «Demolition» (forsvar og angrip to mål), «Domination» (erobre tre flagg og behold dem så lenge som mulig), «Team Deathmatch» (lagkamp, drep spillerne på andre lag og forsøk å nå antall bestemt drap) og «Capture The Flag» (Erobre fiendens flagg og ta det med tilbake til din base).

Her kan du lese mer om de forskjellige modusene.

Special Ops

«Special Ops» er en egen spillmodus i «Modern Warfare 2» hvor to personer kan samarbeide om spesielle oppdrag liknende «Mile High Club»-oppdragene i «Call of Duty 4».

Oppdragene i «Special Ops» er bygget på områdene i hovedspillet, men er ikke direkte knyttet til historien. Du kan spillet «Special Ops» alene eller sammen med én venn, enten på delt skjerm eller over nett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Infinity Ward)

Activision har høstet en del kritikk i forkant av lanseringen av PC-versjonen av «Modern Warfare 2». For å koble spillere som passer sammen (match making) benyttes IWNET via Steam, men dette hindrer dedikerte servere som igjen setter en stopper for modifiserte versjoner og brukergenererte kart.

Det er også bekreftet at både PC- og konsollversjonene vil støtte opp til 18 spillere samtidig.

«Modern Warfare 2» slippes til PC, PS3 og Xbox 360 10. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.