Gå til sidens hovedinnhold

Munch-ansatte kritisk til at ledelsen skjermes

Oslo (NTB): Etter at nedbemanningsplanen for Munch-museet i Oslo ble kjent, reagerer ansatte på at personalkuttene ikke rammer dem som faktisk har hatt ansvaret for budsjettet.

- Alle som må gå, er personer som ikke har hatt innflytelse på budsjettet. Blant dem som har hatt innflytelse, er det ingen som må gå. Mange føler at vi ikke lenger er i samme båt - noen er på cruisebåt og andre er i en pram som lekker, sier førstekonservator Magne Bruteig til Aftenposten.

Onsdag i forrige uke ble det kjent at 16 av museets 71 årsverk blir borte som følge av en spareplan på 12 millioner kroner. Museet hadde en budsjettsprekk på 5,7 millioner kroner i 2012.

Dagen etter at spareplanen ble kjent, sendte de ansatte en bekymringsmelding til kommunen. Meldingen var underskrevet av 26 ansatte, men det understrekes at listen ikke er fullstendig.

Bruteig sier han aldri har opplevd en så tilspisset situasjon som nå, og mener det ikke er mulig å fortsette med tilsvarende faglig nivå når nedskjæringene blir så drastiske.

Den nye organisasjonen skal være klar 15. mars. Museumsdirektør Stein Olav Henrichsen vil ikke kommentere kritikken. (©NTB)