Gå til sidens hovedinnhold

Munch-behandlingen i Oslo blir trolig utsatt igjen

Oslo (NTB): To separate saker som berører Munch-museet i Oslo kan resultere i enda en utsettelse. Den ene handler om organisering av museet, og den andre om hvor museet skal plasseres.

Etter planen skulle begge sakene ha blitt oversendt til politisk behandling i henholdsvis finanskomiteen og kulturkomiteen i Oslo kommune denne uken, skriver Aftenposten.

Men det er usikkert om utredningen om lokalisering blir oversendt som planlagt.

- Vi har jobbet med onsdagens dato som mål, men det gjenstår fortsatt noe. Så det er ikke gitt at vi får den fram, men det er fortsatt målet, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke.

Han opplyser at det i forrige uke kom «nye, interessante momenter» inn i saken. Han sikter til Carl I. Hagens private forslag om organisering av Munch-museet som stiftelse eller aksjeselskap. Dette forslaget ble tirsdag oversendt til finanskomiteen.

Finanskomiteens leder Eirik Lae Solberg (H) mener det går an å vurdere dette spørsmålet uten å se det i sammenheng med plassering av museet, men uansett vil det naturlige være å få til en parallell fremdrift mellom de to sakene, forteller han. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?