RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Munch-feberen brer seg

Sist oppdatert:
Imorgen, tirsdag, går Fred. Olsens samling av Munch-malerier på auksjon hos Sotheby's i London. Salget har fått svært stor oppmerksomhet.

(SIDE2:) Tirsdag går Fred. Olsens del av Olsen-familiens store Munch-samling ut av hans hender og ut av Norge. Norske museer opprettholder at de ikke har sjanse til å by på samlingen for å beholde noen av maleriene i Norge.

Kjendiser interessert
Derimot skal Sir Sean Connery og andre kjendiser være interessert i enkelte malerier.

Det var Thomas Olsen, Fred. Olsens far, som under krigen sikret seg Munch-bildene fra et Nazi-Tyskland som fant dem «nedverdigende». I dag er samlingen delt mellom Fred Olsen og hans bror Petter, som sitter på brorparten av maleriene.

- Jeg har vokst opp med Munch på veggene. Og kan dem utenat. Over tid har det blitt vanskeligere å ha dem hengende på veggen, har Fred Olsen sagt.

- Unik
Maleriene er verdt opp mot 139 millioner kroner. Det er sjelden så store samlinger av en kunstner som Edvard Munch selges samtidig, og salget har derfor fått stor oppmerksomhet.

- Det har ikke vært en slik samling på markedet i manns minne, sier Sotheby's Munch-ekspert Simon Shaw til AFP.

De siste dagene har maleriene vært stilt ut hos Sotheby's under stor sikkerhet.

Maleriene selges under paraplyen «Impressionist & Modern Art, Evening Sale». Også malerier av Vincent Van Gogh og Picasso skal under hammeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere