Munch-løsningen er klar

Foto: Oslo kommune (Oslo kommune)

Ventetiden er over.

12.05.11 17:15

- Vi har kommet frem til en løsning for et nytt Munch-museum i Bjørvika. Munchs kunst er Norges viktigste bidrag til verdens kulturarv, og med dagens avtale gir vi arven fra Munch det museet den fortjener, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Riksantikvar Jørn Holme og Røsland har blitt enige om et forlik for reguleringsplanen for deler av Bjørvika.

- Jeg er veldig fornøyd i dag. Vi har løst en av de sakene som har vært mest komplisert å jobbe med, sier Røsland til Nettavisen.

Han har hatt saken på bordet gjennom hele sin 18 måneder lange periode som byrådsleder.

- Viktig for Munch!
- Hvor viktig er dette for Bjørvika?

- Først og fremst er det viktig for Munchs kunst. For byutviklingen sin del er det viktig at den nå endres fra å være en bakgård til en viktig bydel i Oslo med sentrale institusjoner, sier Røsland til Nettavisen.

Han forteller videre at målet er at museet skal stå klart i 2014/2015.

Se flere bilder hvordan det vil se ut i Bjørvika når Munch-museet står ferdig her (pdf-fil)

Trekker innsigelsene
Det betyr at Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot Munch/Deichmansplanen. Partene er også enige om at Riksantikvaren ikke skal fremme den varslede innsigelsen mot reguleringsplanen for Opera-allmenningen.

Avtalen innebærer også at byrådet fremmer en ny reguleringsplan for Kongsbakken med en dobling av parken.

Har flertall
- Vi vil nå fremme avtalen til politisk behandling. Jeg har ført samtaler med partigruppene til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om punktene i avtalen og legger til grunn at det vil være flertall i Oslo bystyre for at avtalen blir realisert. fortsetter Røsland.

- Og realisere det nye Munchmuseet er viktig for byen og viktig for byrådet, med avtalen i dag er jeg sikker på at vi vil lykkes, fortsetter Røsland.

- Store byutviklingsprosjekt reises sjelden uten politiske debatter og stort engasjement. Nå håper jeg vi alle kan samles om dette viktige prosjektet, til det beste for Munch- og Stenersens arv og Oslo som kulturhovedstad, avslutter Røsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.