*Nettavisen* Nyheter.

Munch-sjef overrasket over kunsttyveri i Bergen

Oslo (NTB): Fortsatt er kunsttyveriet i Bergen natt til lørdag uløst, men sikkerhetssjefen ved Munch-museet i Oslo er forbauset over hvor lett Kina-kunsten ble stjålet.

- Det er overraskende, ut fra hva jeg har sett på TV og lest i aviser, hvor lett veien var for tyvene. De møtte åpenbart få hindere og kunne gjennomføre tyveriet på svært kort tid, sier sikkerhetssjef Trygve Lauritzen ved Munch-museet til Aftenposten.

De to tyvene brøt seg inn i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum i 5.20-tiden natt til lørdag og brukte 90 sekunder på å komme seg av gårde med 25 antikke, kinesiske kunstgjenstander i porselen, jade, bronse og papir. Tyvene tok seg inn gjennom et vindu, knuste glass i flere montere, før de forlot museet med kasser fulle av tyvegods.

Etter at «Skrik» og «Madonna» ble stjålet fra Munch-museet midt i åpningstiden i 2004, gjennomførte museet en omfattende skjerping av sikkerheten. Lauritzen mener det må tas en helhetlig sikkerhetsvurdering for å vokte en verdifull samling og sier den fysiske sikringen av kunsten i Munch-museet gjør at tyveriet i Bergen ikke kunne skjedd hos dem.

Heller ikke ved Astrup Fearnley-museet ville et slikt tyveri vært mulig, sier driftssjef Ulf A.S. Holbrook. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.