Munk stilles for retten i Myanmar

Yangon (NTB-AFP): En opposisjonell munk som nylig var blant hundrevis av fanger som ble løslatt i Myanmar, skal stilles for retten, ifølge statlige medier.

Munken Gambira anklages for å ha okkupert et kloster i Yangon, landets tidligere hovedstad. Han hevdes også å ha brutt seg inn i to andre klostre, noe som gjorde at han ble anholdt av politiet en kort periode i januar.

Avisen Myanmars nye lys skrev søndag at myndighetene nå forbereder å stille den kjente munken for retten. Den fremholder også at munken har fått refs av ledende munker, som også hevdes å ha ha bedt om at han straffes for ulovlighetene.

Gambira hadde en sentral rolle i demonstrasjonene mot Myanmars militærjunta i 2007, som regimet slo hardt ned på. Han ble dømt til 68 års fengsel, men ble løslatt i januar sammen med mange andre politiske fanger som del av reformprosessen i landet.

Løslatelsene har fått vestlige land til å tro på at de militære lederne mener alvor med reformprosessen.

Pågripelsen av Gambira møtes med sterk kritikk i USA. Klostrene han skal ha brutt seg inn i, ble stengt i forbindelse med protestene i 2007. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.