*Nettavisen* Nyheter.

Munnbind blir obligatorisk i butikker i England

Storbritannia har så langt rapportert om 44.915 koronadødsfall og 291.691 smittetilfeller. Nå innfører myndighetene krav om bruk av munnbind i England fra 24. juli.

BLIR PÅBUDT: Storbritannia har så langt rapportert om 44.915 koronadødsfall og 291.691 smittetilfeller. Nå innfører myndighetene krav om bruk av munnbind i England fra 24. juli. Foto: Isabel Infantes (Pa Photos)

Den britiske regjeringen gjør som flere andre land og innfører påbud om å bruke munnbind i butikker.

14.07.20 11:51

Etter uker med unnvikende svar og dager med blandede signaler, sier den britiske regjeringen at munnbind blir påbudt fra 24. juli.

Statsminister Boris Johnsons kontor sier det er «økende bevis for at bruk av munnbind innendørs beskytter individer og de rundt dem fra koronavirus».

Klikk på bildet for å forstørre. Storbritannias statsminister Boris Johnson under et besøk hos ambulansetjenesten i London mandag.

BESØKTE AMBULANSETJENESTEN: Storbritannias statsminister Boris Johnson under et besøk hos ambulansetjenesten i London mandag. Foto: (NTB scanpix)

De som ikke overholder påbudet, kan vente seg en bot på 100 pund, tilsvarende nærmere 1.200 norske kroner. Regjeringens krav gjelder bare England, men Skottland har allerede innført påbud om bruk av munnbind i butikker.

Mange europeiske land, som Tyskland, Spania, Italia og Hellas, har innført lignende påbud, mens Storbritannia fra før har hatt munnbindpåbud på offentlig transport.


Storbritannia har så langt rapportert om 44.915 koronadødsfall og 291.691 smittetilfeller, ifølge tall fra Johns Hopkins-universitetet i Baltimore, USA. Det første smittetilfellet ble registrert 31. januar. Fra mars til april hadde Storbritannia en kraftig økning i antall smittetilfeller.

Les også: Sykepleierforbundet ber folk holde seg i Norge

Klikk på bildet for å forstørre. NY ØKNING: Antall smittetilfeller i Storbritannia vist som 5-dagers glidende gjennomsnitt fra utbruddet startet i januar til juli. Siden juli viser kurven igjen en økning.

NY ØKNING: Antall smittetilfeller i Storbritannia vist som 5-dagers glidende gjennomsnitt fra utbruddet startet i januar til juli. Siden juli viser kurven igjen en økning. Foto: (Johns Hopkins University)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.