RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Murakami og Munro favoritter til litteraturpris

Stockholm (NTB-AFP-DPA): Få timer før kunngjøringen av hvem som får Nobels litteraturpris for 2013, gikk spekulasjonene fortsatt høyt. Canadiske Alice Munro og japanske Haruki Murakami var to av de heteste navnene.

- Vi har bestemt oss, skrev Svenska Akademiens sekretær Peter Englund på sin blogg tidligere denne uken. Men mer slapp ikke ut fra pristildelerne før den offisielle kunngjøringen, som var ventet klokken 13 norsk tid.

Haruki Murakami, kjent verden over for bøker som «Kafka på stranden» og «IQ84», har vært bookmakernes favoritt. Men mange tippet også på Alice Munro, som har vunnet mange beundrere med sin utsøkte novellekunst.

Et tredje aktuelt navn var hviterussiske Svetlana Aleksijevitsj, kjent for sine stilsikre tekster skrevet i første person.

- Jeg er fast overbevist om at det blir en kvinne i år, sier kulturredaktør Björn Wiman i Stockholm-avisen Dagens Nyheter.

Blant de mange navnene som har vært nevnt, er også ett norsk: Jon Fosse. Men Fosse, som har skrevet både poesi, skuespill, essays og barnebøker, var ikke blant de fremste favorittene i spekulasjonene foran tildelingen av Nobels litteraturpris. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere