*Nettavisen* Nyheter.

Murdoch besøkte ansatte i The Sun

London (NTB-AFP): Mediemogul Rupert Murdoch traff fredag sine ansatte i tabloidavisen The Sun etter at flere medarbeidere ble arrestert forrige helg.

Fem sentrale medarbeidere i tabloiden The Sun, deriblant stedfortredende redaktør, ble lørdag pågrepet, siktet for å ha bestukket offentlige tjenestemenn i jakten på nyhetshistorier.

Samlet er 21 personer arrestert i operasjon Elveden, et initiativ for å kartlegge i hvilken grad britiske journalister har betalt offentlige tjenestemenn for informasjon. De øvrige skal være en politibetjent, en soldat og en representant for forsvarsdepartementet.

Den 80 år gamle konsernsjefen Rupert Murdoch kom torsdag til London med sitt privatfly for å håndtere den nye krisen.

Det er kun sju måneder siden Murdoch besluttet å legge ned avisen News of the World, etter avsløringer om at avisens journalister i flere år hadde hacket seg inn på mobilsvarerne til en rekke kongelige, kjendiser og politikere. Også pårørende i flere drapssaker ble avlyttet.

Til tross for frykt for at Murdoch også vil legge ned The Sun for å beskytte mediekonsernets merkevare, er det ventet at han vil prøve å forsikre de ansatte om at han er innstilt på å opprettholde avisen. The Sun har et opplag på 2,5 millioner utgaver per dag, noe som gjør avisen til den bestselgende i det britiske mediemarkedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.