RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mursi avviser forsvarssjefens tidsfrist

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Egypts president Mohamed Mursi avviser mandagens krav fra hærens om at politikerne i landet måtte finne en løsning på den politiske krisen innen 48 timer.

I en uttalelse natt til tirsdag sier presidenten at forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisis tidsfrist risikerer å skape forvirring og Mursi lover samtidig å fortsette arbeide mot en forsoning. Presidenten ble ikke konsultert før kravet om en politisk løsning.

Den egyptiske hæren avviser at uttalelsen fra forsvarssjefen om at president Mohamed Mursi må løse den politiske konflikten innen 48 timer er ensbetydende med et militærkupp.

Samtidig kommer meldinger om at utenriksminister Mohamed Kamel Amr har levert inn en avskjedssøknad. Minst fem andre statsråder har gått av siden masseprotestene mot president Mohamed Mursi og regjeringen startet søndag.

Egypts nest største islamistiske parti, det ultrakonservative al-Nour, støtter nå opposisjonens krav om nyvalg. Partiet går dermed imot en allianse av islamistiske partier, som oppfordrer til støttedemonstrasjoner for president Mohamed Mursi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere