*Nettavisen* Nyheter.

Mursi dropper innsettelse av koptisk pave

Kairo (NTB-Reuters): Egypts president Mohamed Mursi kommer ikke til å være til stede når den nye koptiske paven innsettes søndag, ifølge den koptiske kirken.

Det bekymrer Egypts minoritet av koptiske kristne, som frykter de vil bli marginalisert etter hvert som islamister inntar stadig flere maktposisjoner i egyptisk politikk.

Pave Tawadros II skal innsettes i Abbasiya-katedralen søndag i en seremoni så vel kristne ledere fra en rekke land som sentrale egyptiske ledere skal overvære.

- Vi vet ikke hvorfor Mursi ikke kommer, men dette er en stor begivenhet, og ingenting skulle stå i veien for hans deltakelse. Det har alltid vært en sterk følelse blant kristne av at han ikke har ønsket å komme, sier en kilde innen den koptiske kirken.

Mohamed Mursi tilhører det politiske partiet til islamistbevegelsen Det muslimske brorskap, som er Egypts mektigste gruppering. Enkelte kilder mener Mursi har latt seg presse av ytterliggående islamistiske salafistgrupper til ikke å delta under seremonien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag