*Nettavisen* Nyheter.

Mursi erklærer unntakstilstand i Egypt

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts president Mohamed Mursi erklærer unntakstilstand i tre byer der det har vært voldsomme sammenstøt de siste dagene. Søndag ble minst seks mennesker drept i ny uro.

27.01.13 21:55

Unntakstilstanden blir innført i byene Port Said, Suez og Ismailia fra mandag og skal vare i 30 dager, kunngjorde presidenten i en TV-overført tale søndag kveld.

De tre byene har de siste dagene vært skueplass for de verste urolighetene i Egypt siden opprøret som førte til at president Hosni Mubarak ble styrtet for to år siden. Minst 45 mennesker har mistet livet siden opptøyene startet torsdag.

Søndag ble minst seks personer drept og over 460 skadd i nye sammenstøt i havnebyen Port Said.

Her utløste dødsdommene over 21 personer som var anklaget for å stå bak opptøyene på et fotballstadion i byen i fjor, voldsomme reaksjoner lørdag. Over 30 ble drept i sammenstøtene som oppsto mellom politi og demonstranter. Uroen fortsatt søndag da titusenvis av demonstranter samlet seg i Port Said for å følge de drepte til graven.

Også i andre byer var det stor uro for fjerde dag på rad. I Kairo tok politiet i bruk tåregass for å spre steinkastende ungdommer. Demonstrantene anklager president Mursi for å forråde de demokratiske ideene i den egyptiske revolusjonen for to år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag