RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mursi mistenkt for sammensvergelse med Hamas

Foto: © Ueslei Marcelino / Reuters (Reuters)
Sist oppdatert:
Fengsles i 15 dager.

Egypts avsatte president Mohamed Mursi er varetektsfengslet i 15 dager, mistenkt for sammensvergelse med Hamas om et fengselsangrep, melder nyhetsbyrået MENA.

SISTE: Stridsvogner og store politistyrker har tatt oppstilling i påvente av demonstrasjonene i Kairo fredag.

Ifølge påtalemyndigheten i Egypt er Mursi allerede blitt avhørt om de nye mistankene og «konfrontert med bevisene i saken». Mursi har sittet i husarrest siden han ble avsatt av hæren i begynnelsen av juli.

Ifølge MENA har påtalemyndigheten mistanke om at Mursi kan ha samarbeidet med Hamas i forbindelse med angrep på politistasjoner og fengsler under opprøret mot president Hosni Mubarak i 2011.

Befridd

I ett av fengselsangrepene ble Mursi selv befridd sammen med rundt 30 andre medlemmer av Det muslimske brorskap.

Blir Mursi kjent skyldig i å ha samarbeidet med fremmede makter, risikerer han streng straff. Saken omfatter ifølge MENA drap på fanger og tjenestemenn og bortføring av soldater.

Avviser påstander

Brorskapet fordømmer anklagene mot Mursi og fastslår at det er «Mubaraks regime» som nå har vendt tilbake. De omtaler også anklagene mot Mursi som latterlige.

– Anklagene virker som en hevn fra det gamle regimet og er et signal om at de er tilbake for fullt, sier Brorskapets pressetalsmann Gehad El-Haddad til nyhetsbyrået AFP.

Nyheten om at Mursi er varetektsfengslet ble kjent bare timer før varslede demonstrasjoner i Egypt fredag.

Hæren har oppfordret folket til å vise dem sin støtte, mens Brorskapet har varslet demonstrasjoner mot avsettelsen av Mursi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere