Gå til sidens hovedinnhold

Mursi-tilhengere stiller krav til forhandlingsløsning

Kairo (NTB-AFP): Tilhengere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi har lagt fram flere krav til en forhandlingsløsning med landets nye makthavere.

Tarek El-Malt, som sammen med flere andre Mursi-tilhengere møtte utsendinger fra USA og EU lørdag, sier de respekterer folkekravet som førte til Mursis avgang. El-Malt sier at de ønsker å basere en løsning på grunnloven som ble opphevet da Mursi ble avsatt, men gjør det samtidig klart at verken hærsjefen Abdel Fattah al-Sisi eller andre offiserer får sitte ved forhandlingsbordet.

Mursis videre skjebne skal også være en del av forhandlingene, ifølge El-Malt.

Mursi-tilhengerne har nektet å fjerne seg fra plassene Rabaa al-Adawiya og Nahda i Kairo. Det egyptiske innenriksdepartementet ba lørdag nok en gang demonstrantene om å avslutte protestene.

- Deres fredelige og trygge avslutning vil gjøre det mulig for Brorskapet å ha en rolle i den demokratiske prosessen igjen, het det i en uttalelse fra innenriksdepartementet som ble lest opp på TV lørdag.

Stemningen er spent i Kairo mens man venter på om politiet kommer til å gripe inn mot demonstrantene. Over 250 personer er blitt drept i Egypt etter at Mursi ble avsatt 3. juli. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler