*Nettavisen* Nyheter.

Mursis allierte ber om nyvalg

Kairo (NTB-Reuters): President Mohamed Mursis allierte i den radikale islamistgruppen al-Gamaa al-Islamiya ber ham holde folkeavstemning for å avverge blodbad og militærkupp i Egypt.

Den tidligere væpnede gruppen Gamaa Islamiya, som er blant Mursis politiske allierte, har de siste to dagene rådet presidenten til å la folke få stemme over om det skal holdes nyvalg på toppstillingen.

- Denne fredelige, konstitusjonelle maktoverføringen vil kunne spare oss for blodsutgytelser, sier Tarek al-Zumar, et høytstående medlem i islamistgruppen, til nyhetsbyrået Reuters.

Han mener tidsfristen hæren har gitt partene for å løse den politiske krisen i Egypt innen onsdag ettermiddag, virker som et forvarsel om et kupp. Dette «kan bli avverget dersom presidenten beslutter å holde en folkeavstemning om tidlige presidentvalg».

Al-Gamaa al-Islamiya, som i 1997 sto bak en massakre på 58 turister i Luxor, har senere tatt avstand fra voldsbruk. I forbindelse med valget etter det egyptiske folkeopprøret i 2011 dannet al-Gamaa al-Islamiya et nytt parti og allierte seg med det regjerende Frihets- og rettferdighetspartiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.