RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mursis tilhengere bøyer ikke av for vestlig press

Kairo (NTB-AFP): Tilhengere av Egypts avsatte president firer ikke på kravet om at Mohamed Mursi må gjeninnsettes, ifølge en uttalelse etter møtet med vestlige utsendinger.

Representanter for Mursis politiske parti skal ha vist tegn til kompromissvilje da de lørdag møtte den amerikanske statssekretæren William Burns.

Sammen med andre vestlige diplomater forsøker Burns å overtale Det muslimske brorskap til å gi opp kravet om at Mursi må få vende tilbake til presidentstolen. Hæren skal samtidig ha blitt bedt om ikke å tvinge Brorskapet tilbake under jorda.

Men i en uttalelse natt til søndag sier Frihets- og rettferdighetspartiet, som er Brorskapets politiske fløy, at det forplikter seg til å jobbe for «legitimitet, hvilket betyr gjeninnsettelsen av presidenten og gjenopprettelsen av grunnloven og det øverste kammeret i nasjonalforsamlingen».

Partiet ønsker samtidig en politisk løsning basert på konstitusjonell legitimitet og en avvisning av kuppet, velkommen, heter det.

Siden hæren avsatte Mursi 3. juni har tilhengerne hans stått fast på at de ikke kommer til å godta noen løsning som ikke innebærer at han gjeninnsettes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere