Gå til sidens hovedinnhold

Mursis tilhengere vil fylle Kairos gater

Kairo (NTB-Reuters): Tilhengere av Egypts president Mohamed Mursi varsler en storstilt støttemarkering i Kairo fredag. De sier de vil beskytte «revolusjonen».

Målet er å gjennomføre en større demonstrasjon enn hva Mursis motstandere vil greie når de i slutten av måneden kaller til protest mot presidenten. Demonstrasjonene skjer i forbindelse med at Mursi har sittet som president i ett år.

Planleggingen av nye protester etter flere rolige måneder har økt frykten for at det vil bryte ut nye voldelige sammenstøt i gatene.

Mursis motstandere sier at minst 13 millioner mennesker har undertegnet et opprop der de krever at presidenten trekker seg. De håper at demonstrasjonen som planlegges 30. juni, vil tvinge ham til å gå av, slik Hosni Mubarak måtte for snart to og et halvt år siden.

Kravet har skapt raseri blant islamistene i Det muslimske brorskap, som mener at opposisjonen bruker udemokratiske metoder for å få fjernet en demokratisk valgt leder. Etter fredagsbønnen samler de seg derfor i Kairos gater for å vise at presidenten også har mange tilhengere.

De siste dagene har retorikken til de to grupperingene blitt stadig mer aggressiv. Det er også blitt meldt om flere voldelige sammenstøt utenfor hovedstaden etter at Mursi besluttet å utnevne flere islamister til guvernører. Rundt 100 personer er skadd i urolighetene. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud