RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mursteinbit fra 22. juli til salgs

Foto: KRIPOS (Scanpix)
Sist oppdatert:
Salgsframstøt på Finn.no vekker reaksjoner.

Oslo (NTB): En mursteinbit som skal stamme fra en av de ødelagte bygningene i regjeringskvartalet, ble lagt ut til salgs på nettet for 1.000 kroner.

Det var i en annonse på Finn.no at en selger som kaller seg Peder la ut mursteinbiten til salgs. Han omtaler mursteinsbiten som «en collectable stykke som ble kastet fra en bygning fanget av eksplosjonen».

Selgeren fremstår kun med fornavn og kan kun kontaktes via e-post. Ifølge annonsen medfølger det papirer som beviser at steinen er en del av veggen. Det følger også med et bilde av hvor biten løsnet fra, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har ikke klart å komme i kontakt med selgeren. Finn.no ble først gjort oppmerksom på annonsen da DN kontaktet nettstedet søndag ettermiddag. Presseansvarlig Lene Kallum viser til at Finn.no mottar 29.000 privatannonser hver uke og at noen annonser kan slippe gjennom selv om de burde ha blitt stanset.

- 22. juli er jo en veldig spesiell dag, og å forsøke å selge gjenstander knyttet til omstendigheter rundt denne dagen kan virke støtende på folk, sier Kallum.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet, som har ansvaret for gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet, har ikke sans for påfunnet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere