RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Murud-posten solgt

Sist oppdatert:
Korrupsjonssiktede Frank Murud selger nå unna aksjepostene sine. Det spekuleres i at Vollvik (bilde) er en av kjøperne.
(Oppdatert)
Kilder i aksjemarkedet bekrefter overfor NA24 at aksjene til korrupsjonssiktede Frank Murud er solgt ut. Han sitter på en storpost i teknologiselskapet Birdstep. Disse aksjene skal nå være tatt av et konsortium av kjøpere.

Dette stemmer overens med opplysninger NA24 skrevet om for en måned siden.

Vollvik er med?

Det spekuleres i at den utvandrede finansmannen Idar Vollvik skal være kjøper av hoveddelen av aksjene i Birdstep. Dette ønsker imidlertid ikke den kjente finansmannen å bekrefte overfor NA24.

- Det kan jeg ikke kommentere overfor deg, sier Vollvik til NA24.

Etter det NA24 forstår skal ikke Vollvik selv vært kjøper av aksjene i Birdstep. Folk i sfæren rundt investorene skal imidlertid ha tatt frem lommeboken. NA24 kjenner ikke til hvilket meglerhus som skal ha plassert aksjene, som ble solgt av Muruds advokater tirsdag.

Storaksjonær i Birdstep

Murud har brukt deler av svindelpengene sine som aktiv investor på Oslo Børs, og det er særlig Birdstep-aksjen som har fattet hans interesse.

Birdstep er et selskap som driver innen sømløse mobilløsninger og minidatabaser. Selskapet har lenge jobbet med å få et større gjennombrudd, etter en rekke tilbakeslag de siste årene.

Totalt var Muruds aksjer i Birdstep verdsatt til 38 millioner kroner da han ble siktet. Etter at opplysningene til NA24 var ute, steg aksjekursen til Birdstep klart. Tirsdag ettermiddag var Birdstep-aksjen opp hele 5 prosent til 12,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere