*Nettavisen* Nyheter.

Museveni: – Ta bistanden deres og dra

RIKT LAND: Ugandas president Museveni sier Uganda er veldig rikt land og det ikke er behov for bistand.

RIKT LAND: Ugandas president Museveni sier Uganda er veldig rikt land og det ikke er behov for bistand. Foto: Carl Court/ AP

– Hvis dere ikke aksepterer den nye loven vår, kan dere ta pengene deres og dra, sier Ugandas president Yoweri Museveni.

25.02.14 13:02

Klikk på bildet for å forstørre.

I Uganda blir den ny loven mot homofil praksis feiret. I vestlige land blir den møtt med fordømmelse. Foto: Edward Echwalu / Reuters / NTB scanpix

Kampala (NTB): Museveni signerte mandag en ny lov som innebærer at homofil praksis kan straffes med livsvarig fengsel. Loven har vakt kraftige reaksjoner, og Norge har allerede varslet at den ugandiske staten kan regne med mindre bistand. Det ser imidlertid ut til å prelle av på president Museveni.

– Dere må leve med oss, hvis ikke kan dere ta pengene deres og dra. Uganda er et veldig rikt land. Vi trenger ikke bistand. Faktisk er bistand en del av problemet, sier Museveni, ifølge NRK.

Ifølge utenriksminister Børge Brende (H) vil Norge kutte den årlige bistanden til Uganda med 50 millioner kroner av i alt 400 millioner. Pengene skal i stedet gis til ikke-statlige organisasjoner som jobber for menneskerettigheter og demokrati.

Brende varsler også en full gjennomgang av bistanden til det østafrikanske landet. Men han vil foreløpig ikke si hva som vil skje med de langsiktige bistandsavtalene, som gjelder utbygging av elektrisitet og programmet olje for utvikling.

Frp vil på sin side kutte all bistand til den ugandiske stat og heller gi den til organisasjoner, ifølge NRK.

– Jeg synes ikke en eneste krone av norske skattebetaleres penger skal gå via ugandiske myndigheter, sier utenrikspolitisk talsmann i Frp, Kristian Norheim. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.